Hogyan és miért

Mert nagyanyám egy könyvbe írta és elveszett. Azóta nem tudok rendes piskótát csinálni. Folytatom a hagyományt, így.

2008. december 31., szerda

kaszinótojás

a franciasalihoz:
1kg vegyeszölgségkeverék olyan amiben, csak répa zborsó és krumpli van
1db 50dekás Bonduelle kukoricakonzerv, üveges
3 db savanyúubi
1 fél alma
1 nagy majonéz 
1 fél lityós tejfel
citromlé, mustár, só, bors, cukor ízlés szerint

a tojásokhoz:
10 tojás
kicsi (3-4 dkg) Rama
1 ek. mustár
15szelet téliszalámi
nagyobb csipet bors

First of all felteszem a zöldségkeveréket sós vízben főni, mert még ki kell hűlnie, illetve a tojásokat is.
Elkezdem bekeverni a tartárt: majonéz, kb. 3/4 tubus, cukor nálam 2 nagyobb csipet, só két kis csipet, bors egy jókora szórásnyi, egy fél citrom leve, végén megy a tejföl. Ha ez már ponjó, belepicikockázom a savanyúubit, almát, és beleteszem a kukit is természetesen a leve nélkül.

Ha minden igaz, pont megfőtt a tojás, úgyhogy megpucolom őket óvatosan, hogy szép maradjon a fehérje. Félbevágom őket és a sárgákat egy edénybe teszem, ehhez jön a margarin mustár és a só, a nagyon apróra vágott (3x3mm-es kockák) téli és a bors. Ha a téli kimarad, akkor vega a kaja ugyi... Alaposan összekeverem villával.

Ha belekerült a z.keverék is a salialapba, akkor megágyazok az f.salival a tojásoknak, és erre a finom ágyikóra teszem az imént kikevert töltelékkel kiskanállal visszatöltött tojglikat. Kb. 1/3-dal túl lehet tölteni a tojásokat, úgy a tuti. Be a hűtőbe, legalább egy hétig eláll, ha marad addig, mert nagyon rá lehet járni :)

Nincsenek megjegyzések: