Hogyan és miért

Mert nagyanyám egy könyvbe írta és elveszett. Azóta nem tudok rendes piskótát csinálni. Folytatom a hagyományt, így.

2009. május 27., szerda

kínai ala kenga

Hozzávalók:



1 csomag rizstészta, ez 8db-os szokott lenni, ebből kettőt elég felhasználni
1 csmell julien-re vágva
1 csomag spárga, zöld a legmutatósabb, ez lehet zöldborsó is.
8-10 fej gomba, a legjobb, ha többféle
1 db srépa julienre vágva
Kotányi féle WOK fűszarkeverék
szójaszósz
chili

ezenkívül jöhet még ilyesmi: gyömbér, koriander, citromfű, egyszóval minden, ami keleti, de nem pályaudvar. dekurvavicces volt ezmeg.

Elkészítés:
Miután mindent julienre, csíkokra szabdaltunk, és a spárgát, megpucolva kicsit előfőztük, miután 3-4 cm-es darabokra vágtuk., a husi rövid előpirítása utána fűszerkeverékkel a NAGYON FORRÓ serpenyőbe hozzáadom az összes többi hozzávalót.

Mennem kell, hajrá Barca!

1 megjegyzés:

Pehl Bernadett írta...

Mennnem kell hajrá Barca?
Már ezért érdemes volt elolvasni:)