Kockára vágott szalonnát lepirítom, zsírját leöntöm, rámegy a karikára/kockára vágott zöldség, megdinsztelem. Amikor félig puha, rámegy az egy órára beáztatott lencse (a lencsébe a konyhaszekrényben belekeveredett tésztát kiveszem) majd felöntöm vízzel. Megy bele a babér, só, fokhangya jól megfőzöm, ha puha berántom. Habkönnyű rizsfelfújt Elkészítés: A rizsből a tejjel és ízlés szerinti cukorral tejberizst készítünk. Közben beleolvasztjuk a vajat is. Ezután teljesen kihűtjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a rizshez adjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral jól kikeverjük, és a rizshez adjuk. A tojások keményre felvert fehérjét pedig óvatosan a tojássárgás rizshez adjuk. A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a masszát beleöntjük. Kis lángon világosbarnára sütjük. |
Hogyan és miért
- kenga
- Mert nagyanyám egy könyvbe írta és elveszett. Azóta nem tudok rendes piskótát csinálni. Folytatom a hagyományt, így.
2008. október 12., vasárnap
2000ből 3 fogás 4 személyre 1 óra alatt (sütőtök, lencse, rizskoch)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése