Hozzávalók a palacsintához:
40 dkg liszt
4 tojás
4 dl tej
4 dl bubis ásványvíz
2 evőkanál olaj
2 csipet só
1 csipet cukor
3 kisebb megfőtt, kihűtött és lereszelt krumpli
Hozzávalók a töltelékhez:
2 hagyma
1 kg gomba (csiperke)
kb. 8-10 dkg margarin
só
bors
petrezselyem
0,5 l tejföl a tálaláshoz
- A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, és lereszeljük.
- Egy mély tálban konyhai robotgéppel összekeverjük a tojásokat, a sót, cukrot, az olajat, majd hozzáadjuk a tejet és az ásványvizet. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, és a tésztát csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt krumplit, és 1 órát állni hagyjuk.
- Megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük a gombát. Egy mély serpenyőben megolvasztjuk a margarint, rátesszük a megtisztított, kockára vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Rátesszük a felszeletelt gombát, és addig pároljuk, amíg elfő a leve. Megsózzuk, megborsozzuk, vége felé megszórjuk a petrezselyemmel
- A palacsintatésztából közepes vastagságú palacsintákat sütünk.
- Minden egyes palacsintát megtöltünk. A palacsinták felét megtöltjük fűszeres gombával, és félbehajtjuk őket. (Így negyedbe-hajtott palacsintákat kapunk.)
- A töltött palacsintákat egy tálra tesszük, és az ízesített tejföllel díszítjük.
A tölteléket szerintem meg lehet bolondítani tejszínnel, de majd beszámolok róla, ha kipróbáltam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése