Hogyan és miért

Mert nagyanyám egy könyvbe írta és elveszett. Azóta nem tudok rendes piskótát csinálni. Folytatom a hagyományt, így.

2008. október 20., hétfő

Toszkán csirkecombok - avagy éljen a rozmaring!

  • 6-8 közepes nagyságú krumpli, 3 mm-es szeletekre vágva
  • 6-8 csirkecomb, attól függ mekkorák, én csak felsőből csináltam, mert mindenki azt szereti.
  • 35dkg gomba, ha lehet vegyesen (csiperke, laska, szárított gkeverék, az erdeti recept shiitake, csiperke, rókagomba keveréket javasolt, de megteszi bármi)
  • 5 ek. olivaolaj, 2 részre osztva
  • 4 ek reszelt parmezán, 3 részre osztva (én tettem bele egy kicsi ementálit is, így lett vagy 20 deka sajt az egészen, mert imádom)
  • 3 tk. összezúzott fokhagyma, 2 részre osztva
  • 3 tk. frissen felaprított vagy 1,5 tk szárított rozmaring, 2 részre osztva
  • só, bors
Melegítsük elő a sütőt. Papírtörlővel, konyharuhával, akármivel szárogassuk meg alaposan a krumpliszeleteket. 
Keverjük össze az olaj fele, sajt harmada, fokhagyma fele, rozmaring fele, só, bors kombót. Ebben a missungban alaposan forgassuk meg a krumplit és a gombát, majd a harmada sajttal szórjuk meg, sutty tepsiben be a sütőbe, úgy 20-25 percre, míg egy picit meg nem pirul, majd tegyük félre.

Míg a krumpli sül a maradék fűszerekkel, kivéve az olaj alaposan dörzsöljük be a combjainkat. A csirkéét. A maradék olajon kedvenc teflon serpenyőnkben nagy lángon pirítsuk meg mindegyik felét combjainknak, kb. 5-6 perces procedúra/kör ugyanis inkább több körben csináljuk, az cél ugyanis az, hogy a husi egy bizonyos kérget kapjon ezáltal benne marad a fincsi zamata.

Rápakoljuk a csirkét a krumplira, meglocsoljuk a visszamaradt olajjal, és megint sajttal, majd úgy 20-25 fokon sütjük még őket együtt, míg a husi át nem sül. Jómagam nem bízva csak abban, amit saját szememmel látok, kipécézek mindig egy husit és azon tesztelgetem, hogy átsült-e. Nincs lehangolóbb, mint egy véres csirkecomb.

Nyamifinom, rozmaring csirkéhez forever rulez!

Nincsenek megjegyzések: