Hogyan és miért

Mert nagyanyám egy könyvbe írta és elveszett. Azóta nem tudok rendes piskótát csinálni. Folytatom a hagyományt, így.

2009. november 30., hétfő

Frankfurti leves - Anesznak ajánlva. Berinek meg nem :)

Hozzávalók:

3-4 pár virsli, ki mennyire szereti a levesben a virslit...ugye Beri?! (lehetőleg frankfurti)
kb. 3 ek. olaj
1 közepes fej kelkábó
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
majoranna
őrölt kömény
őrölt bors
paprika


a habaráshoz:
2 ek liszt
3 dl tejföl

A kelkáposztát először félbe, majd negyedbe, majd torzsáját kiszedve 2-3 centis csíkokra vágom.
A nagyon-nagyon finomra vágott hagymát, a 3 ek olajon épp hogy csak megfuttatom, itt már mehet bele egy kis majoranna, meg kömény, mert ezek a fűszerek az olajon megfuttatva jobban kiadják az aromájukat, viszont vigyázni kell, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. A tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, majd felengedjük vízzel. Megy bele a kelkábó, a bors, meg még majoranna, még kömény, ízlés szerint, és persze só. Én ilyenkor beleteszem a virslit is, hogy jól kifőjjön az íze, meg ha jó a virsli ugye akkor nem fő szét. Szép is volna...

Ha puha mind a káposzta, mind a virsli, akkor habarást csinálok a lisztből és a tejfölből, illetve ha nem ítélem elég színesnek a levest, akkor a habarásba is teszek még egy kis pirospaprikát.

2-3 percet rottyan, szevasztok, jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: