Hogyan és miért

Mert nagyanyám egy könyvbe írta és elveszett. Azóta nem tudok rendes piskótát csinálni. Folytatom a hagyományt, így.

2012. február 14., kedd

vega curry

1 nagy fej vöröshagyma
3 ek vaj vagy ghí
4 gerezd fokhagyma
1 kis fej karfiol
1 nagy szál sárgarépa
2 marék zöldborsó
5 dl paszírozott paradicsom
1 konzervnyi kókusztej
vega masala


A karfiolt rózsáira szedem, félig megfőzöm, mert ha a többiekkel együtt fő, szétesik.
A hagymát apróra vágva ledinsztelem a fokival, vajon, rádobom a karikára vágott répát és a borsót együtt félpuhára párolom őket. Hogy ne égjen oda, kap egy kicsit a paradicsomléből, a kókusztejből, a fűszerkeverékből, és amikor már majdnem puhák, társaságnak a leszűrt karfiolt. Itt jön bele még fűszerkeverék, ízlés szerint, majd a maradék paradicsom és kókusztej. Puhára főzöm. Bulgurral baromi jó, rizsát nem szeretem


Nincsenek megjegyzések: