Hogyan és miért

Mert nagyanyám egy könyvbe írta és elveszett. Azóta nem tudok rendes piskótát csinálni. Folytatom a hagyományt, így.

2012. február 16., csütörtök

büdös és finom: sajtos sárgaborsóleves (4főre)

5 dkg vaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 marék sárgaborsó
1 karakteresebb camambert
újhagyma/szárított metélőhagyma (elhagyható, csak a zöld kedvéért tettem bele)
1dl főzőtejszín
szerecsendió (nem nagyon kapott lehetőséget, hogy kitörjön a fokhagyma és a sajt mögül :)))
bors

Ezenkívül speciel volt otthon maradék húsgolyó a szicíliai húsgombócból, persze a paradicsomszósz nélkül, de mehet bele vagy rá még: szárított gomba, sült bacon, crouton és még sooook sajt!

A vöröshagymát apróra vágom, fokikat lereszelem, megdinsztelem őket a vajon, beledobom a sárgaborsót azt is picit megfuttatom. Felengedem kb másfél-két liter vízzel (vagy alaplével) és beledobom a kockára vágott sajtot. Befűszerezem. Addig főzöm őket összefele, amíg meg nem puhul a borsó, majd bebetételem. Vagy nem. További reszelt sajtok kerülhetnek rá.
Lélekmelegítő, büdös, laktató cucc. Szerintem baromi jó. Megtartom :)

Nincsenek megjegyzések: