Hogyan és miért

Mert nagyanyám egy könyvbe írta és elveszett. Azóta nem tudok rendes piskótát csinálni. Folytatom a hagyományt, így.

2012. július 11., szerda

hideg koviubis tökkrémleves csomborral

Hozzávalók:
3 ek olivaolaj
1 fej hagyma
1 kg tök magzova, nagyobb kockára vágva, picit besózva
2 dl fehérbor - vízzel helyettesíthető
egy darabka, kb 8dkg camambert, ami már ki akart mászni a hűtőből, elhagyható, de jó kis csavart adott a szagának
4-5 koviubi, levével együtt (nem bóti sós uborka!!!!)
3 dl véletlen megaludt tej - tejföllel helyettesíthető
2 ek csomBOR avagy BORsikafű - jó kis névvel született növény

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, kicsi oliván megdinsztelem, rádobom a tököt, aláöntöm a bort/vizet, rászórom a csombort, beledobálom a sajt, vajpuhára párolom fedő alatt. Leveszem a tűzről, belemegy a koviubi a levével, az aludttej vagy a tejföl, leturmixolom, vagy botmixerrel pürésítem, ha kell, egy pici vízzel hígítom.
Visszateszem egy rottyanásra a már krémlevest, kóstolom, ha kell, megy még só bele.
Melegen is finom, viszont én jégre teszem és ez lesz a holnapi reggelim bögréből, friss kiflivel. Kiváló kánikulakaja!

Nincsenek megjegyzések: