- 3 tojás
- 1 ek víz
- 3 ek olaj (lehet mogyoró, dió, mák de sima napraforgó is)
- 6 ek cukor (lehet barna is)
- 5 ek liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs vaníliáscukor (elhagyható)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy mikrózható edényben (én olyan 25 cm átmérőjű jénait használtam) és tegyük be a mikróba 6-7 percig 700W-ra. Úgy sül, mint a sütőben, lehet majd látni, ahogy emelkedik a sütőportól. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk alaposan kihűlni, ekkor egy nagyobb falapáttal ki lehet belőle ügyesen venni miután az oldalán végigsegítettük neki az elválást a táltól. Én hasra fektettem, úgy szeletelem, mintha torta lenne. hö.hö.
Szórtam bele már darált mákot, diót, kakaót és/vagy kettévágtam lapjával, megkentem lekvárral, pudinggal, ízesített mascarponéval. Le lehet önteni csokival, lehet beleszórni friss, vagy aszalt gyümölcsöt, csokidarabokat, kábé ugyanaz a képlet, mint a kevert tésztás sütikkel.
Bár nem vagyok egy nagy mikró fan, azért ez menő, nem?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése