Vegyük akkor sorra:
Nyakleves:
1 pulykanyak kb. egy kiló
1 kicsi karalábé, zeller zöldjével, paprika, paradicsom, hagyma
4 sárgarépa
2 nagyobb fehér
fűszerek
Husit kb. 5 l hideg vízbe teszem fel főni a zellerrel, karalábéval, hagymával, paradicsommal, paprikával. Ami fűszert én teszek bele, az a só, egészbors, őrültbors, pici frissen őrült szerecsendió, 1 szem szegfűszeg, 1 szem borókabogyó. A kockát kár is volt betenni... :(
Amikor felhabosodik, akkor azt mindig gondosan leszedem róla. Ha a husi már majdnem puha, csak akkor teszem bele a répákat, nem szeretem ha túl puha.
Kb. 2-3 órát fő együtt.
Majd ha lesz kedvem, bővítem még okosságokkal és húslevessel kapcsolatos tapasztalataimmal a postot.
Zöldborsós Csirkemáj
2 nagyobbacska hagyma
50 dkg csirkemáj
30 dkg zöldborsó
1 pici parpür
Iszonyú gyors és egyszerű kaja. Oliván apróra vágott hagyma megdinsztel, csirkemáj rádob, ha megkérgesedett mehet rá a borsó, picit együtt párolom, kap kicsi pirospaprikát, sutty rá a parpür és úgy kétdeci víz, só, bors, összefőzöm viszonlá'!
Rizzsel a tuti szerintem, mert finom szaftos.
A császármorzsás recept innen származik ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése